Fara straini in nationala!

Romania – Franta (Constanta)

12 răspunsuri sa “Fara straini in nationala!”

 1. any translation please?

 2. nuvomrenunta Says:

  „No foreigners in the national team”

 3. […] and etichetat: fotbal, români, străini Făcînd turul blogurilor mi se opresc ochişorii fix aici, unde dau de fotografia asta, făcută zice-se la meciul […]

 4. nuvomrenunta Says:

  nu este vorba de ipocrizie nici de xenofobie sau alte lucruri de genul asta. este vorba despre un principiu de baza care face practic diferenta intre echipa nationala si echipele de club…dupa cum spui chiar tu in articolul tau, nu ai nici o legatura cu fotbalul…asa ca de ce aplici clisee care nu au nimic in comun cu realitatea? chiar crezi ca mesajul se referea la jucatorii enumerati de tine???

 5. @nuvomrenunta: mi se pare o tampenie afisul ala. orice cetatean roman are dreptul sa joace in echipa nationala, indiferent de principiile xenofobe pe care unii le invoca.

 6. nuvomrenunta Says:

  nu prea ai treaba cu subiectul nu?
  ce principii xenofobe?? evident ca orice cetatean roman are dreptul sa joace in echipa nationala…

  aici e vorba despre jucatorii straini (brazilieni, argentinieni…chiar nu conteaza) carora oficialii din federatie ar vrea sa le fie acordata cetatenia romana, in regim de urgenta, doar pentru a juca in echipa Romaniei…

  e vorba aici de oameni care n-au nici o treaba cu romania!

 7. hai sa zicem ca se va intampla asta. Crezi ca oficialii din federatie sunt responsabili pentru acordarea cetateniei? Pentru ca pana la urma daca cuiva i se acorda cetatenia, nu cred ca Federatia o acorda ci statul roman. Daca ai vreo problema cu principiile pe care se acorda cetatenia, deja discutam altceva.
  Si pana la urma, cum stabilesti tu ca e vorba de oameni care nu au nicio treaba Romania? Te simti mai putin roman ca o sa joace un cetatean roman de origine braziliana in nationala? Care e problema ta ca o sa joace pentru Romania? Nu o s-o mai sustii din toata inima?

 8. nuvomrenunta Says:

  Nationala nu este echipa de club. Nu este normal ca o echipa nationala sa faca „transferuri” de genul asta altfel ar deveni, la rindul ei, un „F.C. Romania”, nu crezi? Daca in nationala Romaniei ar ajunge sa joace jucatori care nu stiu limba romana, spre exemplu, da!…eu unul nu m-as simti reprezentat!
  Cit priveste regulile de acordare a cetateniei, ele sunt relativ stricte, dar tu chiar crezi ca un individ ca dumitru dragomir, spre exemplu, se va impiedica de „aspecte legislative”?!?
  Repet: mesajul nu are nici o tenta rasista si cu atit mai putin xenofoba! Este vorba de un principiu care ar trebui sa fie definitoriu pentru orice echipa nationala, principiu pus sub semnul intrebarii in ultima perioada de persoane din cadrul federatiei romane de fotbal precum si din cadrul ligii profesioniste.

 9. Filip Muresan Says:

  eu is cfr-ist, dar daca nationalizam straini care va fi diferenta dintre cluburi si nationala?

 10. Mihai Daniel Says:

  Salutare! Intr-adevar ideea „naturalizarilor” la echipele nationale este una „en vogue”. Mondializarea,globalizarea pun amprenta si pe aceasta „distractie” a tuturor claselor sociale.
  Ca si simpatizant al acestui „fenomen” nu pot sa nu remarc faptul ca in ultimii ani,jucatori de diferite nationalitati,calibru si valoare au tot impanzit campionate puternice ale Terrei si implicit al nostru,neaos,autohton. Asta nu inseamna ca tocmai,jucatorii ce au cetatenie romana,nascuti in Romania ar trebui sa se dea la o parte,in cazul unei posibile „chemari” sau convocari „in regim de urgenta”,ipotetic vorbind.
  Consider de asemenea ca aceasta moda ,chiar daca nu va mai fi atat de larg dezbatuta,va mai „domni” catva timp.
  Inchei cu remarca „fina” conform careia -Nationala(de orice fel),indeosebi cea de seniori ar trebui sa fie socotita NU o echipa de club,un bussiness,un interes ci un simbol.un autentic „point de vue”,in care fiecare roman sa se identifice.

 11. Asa a facut si Franta si la ce le-a folosit?

 12. echia nationala trebuie reprezentata de jucatorii din tara respectiva nu de mercenari impresionati de sume, s-au refuzati de propria tara. din pacate, in Romania a cam disparut spiritul nationalist, iar UE cauta cat mai mult sa impuna ideile proprii incercand sa elimine gandurile si manifestatiile pro patrie deoarece cei care conduc natiunile de pe acest continent nu au nimic de castigat, pana si germania (o tara extrem de cunoscuta din cauza strictetii sale si a regimului nazist) a ajuns sa fie condusa de birocrati capitalisti. CE SA MAI INTELEGI ???!!! 😐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: